Райфайзен Асет Мениджмънт с отличие за най-добро управляващо дружество на 2015 г. 02.12.2015 Обратно

За трета поредна година Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД е отличено за най-добро управляващо дружество на наградите "Банкер на годината" от вестник "БАНКЕРЪ". Церемонията по награждаването се проведе вчера в ресторант "Скай плаза" в НДК. Отличието в класацията за мениджър на най-добро управляващо дружество получи Мадлен Минева, председател на управителния съвет и изпълнителен директор на РАМ. Това е петата награда за най-добро управляващо дружество, която РАМ получава в своята десетгодишна история на българския капиталов пазар.

Към края на месец ноември Райфайзен Асет Мениджмънт има 18.2% пазарен дял сред колективните инвестиционни схеми в страната. Дружеството управлява три взаимни фонда с различен рисков профил, като Райфайзен (България) Ликвидност е най-големият взаимен фонд по размер на управляваните активи в България.

През 2015 г. управляващото дружество създаде и първите по рода си схеми от типа "Главна - Захранваща" в България. Това са Райфайзен (България) Глобален Растеж с фокус върху инвестициите в акции и Райфайзен (България) Активна Защита, който инвестира средствата си във фонд, управляван от Райфайзен Кепитъл Мениджмънт, Виена, осигуряващ 90% защита на най-високата исторически достигната цена на фонда. Управляващото дружество се стреми да отговори максимално на пазарните условия и интересите на клиентите си, като планира в близко бъдеще да предложи на своите инвеститори нови алтернативи за техните свободни средства.

Награда УД за 2015